Om oss

Vårt familjeföretag Merull AB som vi driver hemifrån vår gård i mittersta Sverige, vi startade företaget med tanke på att kunna erbjuda naturliga och hållbara högkvalitetsprodukter utan kemikalier både för våra husdjur och en del produkter för oss i hemmet.  Vi har själva hundar, katter och höns i vår familj och dom vill vi alltid se till så dom har foder, godis och leksaker av hög kvalité.

Våra handgjorda ullprodukter från Nepal är kända för sin utmärkta kvalité, traditionella hantverksskicklighet och kulturella betydelse. Tillverkningen av dessa produkter är en urgammal konst som överförs från generation till generation och är djupt rotad i Nepals historia och kultur. När man köper dessa produkter stöder man den lokala ekonomin och hantverkarna som ofta kommer från små samhällen där det är en viktig inkomstkälla. Handel med ullprodukter från Nepal är också viktig för den globala medvetenheten om hållbar och rättvis handel. De som uppskattar hantverk och genuina varor uppskattar den tid, ansträngning och tradition som gör varje handgjord ullprodukt från Nepal unik.

Vi tillverkar även tvål av aska och olivolja, salt och vatten vilket är en uråldrig teknik som går tillbaka till antiken. Denna process använder sig av naturliga ingredienser och en metod som kräver tålamod och precision vid tillverkning. Vi använder tvålen dagligen på oss själva, vi har inte tillstånd att sälja den för att användas på människor (det tillståndet från läkemedelsverket kostar över 4000kr) men vi kan sälja den för att användas på djur. Tvålen är mild och kan med fördel användas som både hund och kattschampo.

Våra höns är frigående och ruvar fram kycklingar varje vår är ett naturligt och vackert exempel på djurens instinktiva beteende, att se modern ta hand om dem och lära dem hitta mat och tvätta sig ger lugna, säkra och friska hönor, det stärker förståelsen av behovet av djurvärlfärd och vikten av att upprätthålla system som tillåter djur att uttrycka sina naturliga beteenden.

Vi har även förutom ägg från hönsen en del försäljning av grönsaker från våra växthus där vi återanvänder jorden varje år, för att kunna ha ett kretslopp så tillför vi hönsgödsel och gräsklipp i jorden, hönsgödsel tillför kväve, fosfor och kalium, gräsklippet får brytas ned under vintern och tillför sina näringsämnen till jorden när man aktivt arbetar ihop det med jorden.